Hilarisch voorval!

Ik zat zowaar eens even gewoon te niksen (gebeurt weinig!) en dacht weer terug aan iets dat enkele weken geleden gebeurde.
Ik werd gebeld op een avond en men vertelde mij dat ik een prijs gewonnen had, door mee te doen aan een enquête (wist dit niet meer) en wel won ik…anderhalf uur schoonmaken in mijn huis!
Jeetje, dat kwam goed uit, heb al een poos geen hulp meer in huis, dus was wel één en ander toe aan grote schoonmaak. Ik vroeg nog: “gaat toch niet weer om verkoop van een vreselijk duur apparaat, hè?” Ze garandeerde mij dat dat niet het geval was! Het was echt een mooie prijs!
Dezelfde week kwam er ‘s avonds een man bij ons langs, en wij mochten zelf bepalen wat er schoongemaakt zou worden, als we hem alleen maar een kopje koffie wilden aanbieden. Lijkt me vrij logisch.

Dus die bewuste avond werd er aangebeld en wat schetst mijn verbazing? Er stond een man, die ik uit een (grijs) verleden kende (naam was ik even kwijt). Hij deed NWM (of MLM) voor hetzelfde bedrijf als mijn manlief en ik (uit nood geboren toentertijd, omdat manlief werkloos was geworden).
Maar… Manlief vond een nieuwe baan, ik ging door met pogen succesvol te worden in NWM. Iedereen riep dat het zo bij mij paste en ik ging het geloven. Nou, ik kan je zeggen: Ik kon het echt niet! Heb alle trainingen bijgewoond etc. maar op wat klanten na, lukte het gewoon niet er geld mee te verdienen. Heeft “klauwen” met geld gekost (was zelfs naar Dallas USA vanwege grote training en feest).

Op de trainingen in Hoofddorp (daar zit het hoofdkantoor van dit NWM bedrijf, ik noem geen naam) kwam ik deze man, die nu mijn huis binnenkwam, altijd tegen met zijn vrouw. Ze waren nooit echt aardig (al leek dat soms wel zo), sterker nog, in Dallas, waar ik op het feest alleen was en waar ik aansluiting zocht bij bekenden, hebben deze zelfde mensen mij totaal genegeerd en hooghartig aan gekeken, dat ik “de moed had” te aan te spreken. Ook bij volgende trainingen en meetings deden zij behoorlijk “uit de hoogte”en soms zelfs probeerden ze mij een minderwaardig gevoel te geven, omdat ik niet succesvol was, zoals zij! Dacht ik!

Want deze man kwam nu hele dure speciale geweldige alles-kunnende stofzuigers demonstreren bij ons thuis! Ik zag hem aarzelen of hij er wel mee door zou gaan, maar ja, het was mij beloofd, dus hij moest wel!

Toen hij naar zijn auto liep om alle apparatuur te gaan halen, moest ik het even kwijt aan manlief (hij herkende hem niet):
Hoe vind je dit: Deze geweldig succesvolle hooghartige man, die zo op mij neer keek, komt nu hier schoonmaken! Ik lachte me echt rot!

Ik vroeg hem natuurlijk hoe het met zijn NWM bedrijf ging. Nou, hij deed er niets meer mee, zijn vrouw een beetje (alleen maar paar klanten). Dus nu hij dit ontdekte (met die onmogelijk dure stofzuigers) wilde hij alleen nog maar dit doen.
Ja,ja!

Hij heeft hard gewerkt de hele avond en een hoop geintjes gemaakt, waar wij lekker in mee gingen. Hij had heel goede hoop dat wij zo’n duur kreng (nu in aanbieding bij hem slechts 2500 euro!) zouden kopen! We lieten hem onze matrassen stofvrij “kloppen” met de machine, de bank laten reinigen (hard nodig, hij is crème kleur), de vloer goed laten reinigen, langs plafond rand stofvrij maken.
Ik genoot ten volle, dat kan ik je wel vertellen!
Hij vroeg tussendoor wat voor cijfer wij het apparaat zouden geven. Een 7 gaven we het. Vooral wegens capaciteiten. Hoe kan het een 10 worden, was zijn vraag. Als je een tiende van de prijs vraagt en het wat minder groot zou zijn allemaal.
Waarop hij dus nog meer trucs probeerde en vertelde dat je er 40 jaar garantie op hebt (zo lang leven wij vermoedelijk niet eens meer haha ;-), wij zijn door de zestig). Maar van de prijs ging wel een beetje af maar veel te weinig. Wel had hij een tweedehands voor een betere prijs, met zelfde voorwaarden.

Ik fluisterde tegen manlief, dat ik absoluut niet met deze man in contact wilde blijven voor training (ja, die heb je nodig om hiermee om te kunnen gaan!), hij doet nu heel leuk, grappig en vlot, maar het is een wolf in schaapskleren.

We hebben hem nog even aan het  lijntje gehouden, hem laten “zweten”, laten terug bellen en vervolgens gemeld, dat we de prijs onacceptabel vonden. Veel succes verder, hoor! Hahaha, lekker gelachen hebben wij samen achteraf.
Ik lag er wel een nacht wakker van, want het haalde zoveel rottigheid naar boven, die ik jullie bespaar, maar die ik meemaakte in Hoofddorp, met zogenaamde con-collega’s. Ze hebben mij vernederd, geprobeerd mij klein te maken en nog veel meer, terwijl ik mijn stinkende best liep te doen er iets van te maken.

Ik heb er heel veel van geleerd (goede en slechte dingen), maar gelukkig is mijn vertrouwen in de mensheid weer geheel hersteld!

Vinden jullie dit ook niet een hilarisch verhaal? Ik heb er nog steeds binnenpretjes over en ik wilde het nu even delen!
LOL!

18th April geplaatst door
Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.