Vlinders

vlinder

Ik heb al heel lang iets met vlinders. In het echt, op foto’s en tekeningen, in sieraden (ik heb er meerdere) en in verhalen. Nu is mijn logo van Stella’s Miracles, mijn zelfgemaakte producten, ook een prachtige vlinder. Bedacht door Marnet, die perfekt aanvoelde, dat dat symbool zó bij mij past!

Stellas Miracles

Ik heb me vaak afgevraagd waar dit vandaan kwam.. Daar ben ik inmiddels wel achter. Het heeft met meerdere dingen te maken…

Ik droomde als kind al over vliegen, over vrij zijn, over snelheid etc. Overdag verbeeldde ik mij soms zelfs dat ik kon vliegen, als ik maar hard genoeg liep. Ik kón hard lopen (ondanks dat ik vrij klein was) en een enkel keertje voelde ik mij bijna “opstijgen” tijdens het keihard lopen. Ik voelde niet meer, dat mijn voeten de grond raakten..Dan verbeeldde ik mij dus dat ik vloog! Heerlijk!

Energie

Mijn dochter Judith heeft ook af en toe geschreven over het gevoel, dat zij had omdat zij één van een tweeling was. Zij bleek als enige helft van de tweeling levensvatbaar en de andere helft eindigde in een miskraam. Er werd mij in die tijd (1974/1975) geen duidelijkheid en geruststelling gegeven, echo’s werden nog niet gemaakt en de plattelandsdokter (wij woonden toen in Langeraar, gemeente Ter Aar) scheepte mij af met woorden als “zeur niet, je bent toch nog zwanger” en maakte zelfs grapjes over “past wel een tweeling in je buik”, toen ik extreem dik werd in de loop van de zwangerschap, zo dik als van een tweeling.. Dat deed behoorlijk pijn! Maar ik zei niets.

Ongeveer in diezelfde tijd werd ik mij bewust (als op en top stadsmens) van het bestaan van vlinders. Wij verhuisden naar Uithoorn, wij hadden een vlinderstruik in de tuin, die vaak veel vlinders aantrok. Dat fascineerde mij enorm. Ik moest soms zomaar vreselijk huilen, wist niet waarom en schaamde mij ervoor. Ik schaamde mij zo wie zo voor wie en wat ik was.

Door allerlei omstandigheden, vooral wat betreft ziekte/operaties en nog zo één en ander, was ik héél lang niet wie ik werkelijk was. Ik leefde niet het leven, dat ik diep van binnen graag wilde. Ik kon niet veel meer, was eeuwig moe en had veel pijn.

Een fiks minderwaardigheidscomplex liep ik mee rond!

Maar daar is verandering in gekomen, door mijn andere leefstijl en met name veranderd eetpatroon. Medicijnen aan de kant, die gaven alleen maar veel narigheid en bijwerkingen.

Het heft in eigen hand genomen! Een ander kon mij niet helpen, dat moest ik zelf doen om te komen waar ik nu ben!

Gezond eten en drinken, meer ontspanning en meer zelf-liefde. De juiste workshops en trainingen gevolgd en mijn eigen bedrijf gestart om anderen te helpen gezonder en energieker te leven. Ik ben uit mijn cocon gekomen, nu geef ik handvatten aan anderen, om er ook zelf uit te komen!

Ik vind dit verhaaltje wel op mij van toepassing:

“Een meisje zag een vlinder, die uit zijn cocon probeerde te breken, ze zag hem worstelen met het zijden omhulsel, het kostte veel moeite. Het meisje wilde de vlinder helpen, pakte een schaar en knipte de cocon open. De vlinder tuimelde eruit en op de grond en bleef daar liggen.. Hij probeerde zijn vleugels te spreiden, maar het lukte niet. Hij bleef liggen en ging dood.

Vlinders moeten enorm hun best doen om uit de cocon te komen en dat duurt even (en soms langer). Maar ze moeten ook tegen het omhulsel van zijde vechten om zo te leren hoe ze hun vleugels moeten gebruiken. Zonder die strijd, hun hoogstpersoonlijke strijd in hun “eigen tijd en tempo” zullen ze nooit kunnen vliegen.”

Bij mij duurde het dus beslist wat langer…maar ik ben uit mijn cocon gebroken en weet je…

Ik vlieg!

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

6 reacties op Vlinders

 1. Judith Webber schreef:

  Diep onder de indruk van jouw eigen struggling met je cocon en ook van de prachtige vlinder die je nu bent! Ben supertrots op je mams! X

 2. Karina schreef:

  Ik zie altijd je liefdevolle berichten op Facebook en ook hier laat je jezelf volledig zien. Ik weet zeker dat je met jouw passie anderen weer een stukje op weg kan helpen. Prachtig! Liefs, Karina

  • stella schreef:

   Wow, dank je wel Karina! wat lief dat je dat zo zegt! Ik ben er helemaal vóór om mijzelf te zijn én te laten zien, zoals ik ben! Liefs Stella

 3. Kort of lang, jong of oud: alles heeft z’n eigen tijd lieve Stella <3

Reacties zijn gesloten.